Træning under sygdom – lad være!

Inden vi får set os om er det blevet efterår. Og det betyder som bekendt at influenzasæsonen så småt begynder at starte op igen. Det betyder også at vi igen skal udsættes for folk, der går rundt og hoster på arbejde, på gaden, og ja, også i træningscentret. Men skal man træne når man er syg? Hvis ikke du har læst overskriften, så gentager jeg lige det korte svar: Nej.

Tanken om at sygdom “skal trænes væk” er en gang uinformeret vrøvl. Der er stor risiko for at sygdommen forværres, og man blot forlænger sit sygdomsforløb. Ikke smart, hvis man enten vil være stor, stærk, eller sund. Kun smart, hvis man ikke synes man er syg nok i forvejen.

En god hovedregel er at holde sig helt fra træning, hvis man udviser symptomer på sygdom. Man kan slippe afsted med let træning, hvis man kun har milde symptomer fra halsen og opefter. Men det er risky. Jeg anbefaler at du undlader det, da der er mere at miste end at vinde ved at tage chancen. Vælger du alligevel at træne på trods af milde symptomer, så gør det i det mindste i dit homegym (har du ikke et er det bare ærgerligt). For ikke nok med at det er kontraproduktivt at træne under sygdom, så er det også abnormt dårlig stil.

Det kan kun betegnes som egoistisk douchebaggery at træne når du er syg. Ikke nok med at du udsætter folk for smittefare, så vælger du desuden at gøre det i et miljø, hvor der er høj risiko for kontaminering af udstyr, og hvor folks immunforsvar er midlertidigt svækket pga. træningsbelastning, og derfor er særligt udsat for infektioner. Ligesom folk der er imod vaccinationer, udsætter du både dig selv og andre for fare. Not cool.
Og nej, det bliver ikke mere i orden at kompromittere andres træning, fordi du har et vigtigt stævne eller konkurrence, som du skal stille op til. Din træning er ikke vigtigere end andres. Tilsyneladende er den mindre vigtig når du, i modsætning til de andre løftere, har været så uforsigtig at blive syg. Så nej, det er ikke orden. Lad være. Hvis du træner når du er syg, er du ikke “dedikeret”, “hardcore” eller hvad du ellers hashtagger på instagram. Du er en fucking idiot, der skulle være blevet hjemme.

Ingen kommentarer

  1. […] Hvad kan du så gøre? Det letteste er at undgå smittefare, ergo syge mennesker. Det er lettere sagt end gjort. Mange mennesker har en decideret egoistisk sygdomsadfærd, og slæber sig syge i skole, på arbejde, osv., og udviser et minimum af forsigtighed i forhold til at smitte andre, hvad angår brug af sprit, at hoste ned i ærmet osv. Læg blot mærke til hvor ofte folk i køen i supermarkedet står og hoster direkte ud i luften, næste gang du er ude at handle i influenzasæsonen. Og tænk på hvor mange smittede, der har kontamineret dankortterminalen i løbet af en enkelt dag. Personligt prøver jeg at handle ind uden for myldretid, og tager desuden vanter på når jeg skal bruge dankortterminalen under Age of Influenza. Få nok grønt, nok søvn, afsprit/vask dine hænder, og brug din sunde fornuft. Og hvis du skulle blive syg, så opfør dig ansvarligt. Her kan du desuden læse om hvorfor det ikke er en god idé at træne når du er syg (udover at du ikke bør være en egoistisk idiot): Træning under sygdom – lad være! […]

Efterlad en kommentar