Sund LCHF “Nutella”

nutein

– Af Nikolaj Bach Nielsen

Kan du godt lide Nutella? Selvfølgelig kan du det, dit fedtøre. Her kommer en hjemmelavet low carb version, med et højt indhold af protein og essentielle fedtsyrer. Med andre ord – et hasselnøddepålæg, der rent faktisk indeholder hasselnødder. Den er pisse lækker! Jeg ville have kaldt den Proteinella, men det navn er allerede taget. Så jeg må tage til takke med Nutein™ (det lyder heller ikke som en tarminfektion). Hasselnøddesmør kan laves ved at køre ristede hasselnødder (længe) i en foodprocessor eller blender. Jeg købte nu mit over nettet, men jeg siger ikke hvor, for røvhullerne ville ikke sponsorere en bøtte…

40 g valleproteinpulver med chokoladesmag
75 g hasselnøddesmør
10-15 g kakao
125 ml letmælk
lidt flydende sødemiddel
Et nip havsalt

1. Rør valleprotein sammen med kakao og salt.
2. Rør sammen med letmælk, og herefter hasselnøddesmør.
3. Smag evt. til med flydende sødemiddel, og sæt på køl.

Så simpelt. Makroerne pr. 100 g er:
286 kcal
19,6 g protein
10,4 g kulhydrat
18,5 g fedt

… Hvilket er tæt på halvt så mange kalorier, mindre kulhydrat, og mange flere hasselnødder end Nutella og Proteinella. Not bad.

 

Efterlad en kommentar