Semi-dried tomater

De her tomater er røvlækre som snack, tilbehør, eller “krydderi” i maden. De har en meget koncentreret smag af tomat, der samtidig er let karamelliseret. Som du nok kan læse (du KAN læse, kan du ik’?), er de vildt lette at lave, hvis du er den heldige ejer af en ovn. Tomater er en glimrende kilde til lycopen, der kan forebygge prostatakræft – og da biotilgængeligheden stiger ved tilberedning, får denne opskrift et par ekstra point på den konto.

De kan opbevares på glas, dækket i olivenolie, og evt. sammen med diverse krydderier som timian og rosmarinkviste. Sørg i alle tilfælde for at spise dem sammen med lidt fedt, da det øger optagelsen af the goodies.

500 g cherrytomat
3-5 fed hvidløg
tørret timian
havsalt

  1. Halvér tomaterne og fordel dem på en rist med bagepapir.
  2. Drys med timian, rigelig havsalt, og hvidløg i tynde flager.
  3. Bages/tørres ved 150 grader varmluft i 1 time. Sæt en lille træske i klemme i ovnlågen, så den står en anelse på klem – så tørrer tomaterne bedre.

De er lækre som tapas, eller som topping på pizza. Kan også blendes til en awesome tomat-tapenade. På billedet er de serveret i en sandwich med langtidsstegt okseculotte, syltede agurker, og mild cheddar. Gainz <3

20150629_143713

Ingen kommentarer

  1. Sliders/miniburgers | Guns og Glutes den 17. oktober 2015 kl. 21:26

    […] Flødeost m/pikant Parmaskinke Frisk Mozzarella Semidried tomater Peberfrugt Tyndtskårne friske […]

Efterlad en kommentar