Guiden til den perfekte vandmelon 🍉 Sådan vælger du den bedste vandmelon

Okay, nogle gange skriver jeg nørdede indlæg om komplekse studier, og andre gange er det mere lavpraktiske emner.
Det her hører til sidstnævnte af slagsen
Jeg har skrevet mange rosende ord om vandmelon. Vandmelon er lækkert, læskende og enormt kaloriefattigt. På trods af vandmelonen er meget sød, så indeholder den kun 33 kcal pr. 100 g, og er dermed en fantastisk for dig som vil holde sig mæt for få kalorier.
Lige meget hvad ugebladene så prøver at bilde dig ind, om at frugter er fedende, fordi de indeholder sukker. Frugt er sundt, mættende og lækkert – slut!
Når jeg hjælper folk med at forbedre deres kost i forbindelse med personlig træning, så er frugtindtaget ofte noget af det første vi ser på.
Men hvordan vælger du så den perfekte vandmelon, der er både sprød og sød?

Hvis jeg selv skal sige det, så har jeg altid været lidt et naturtalent, når det kommer til at vælge vandmeloner. Og efter at have læst lidt op på sagen, vil jeg nok betegne mig selv som ekspert på området. “Vandmelons-coach”, om man vil.

Så her får du min guide. Jeg har ikke videnskabelig dokumentation for alle punkter, men jeg har ikke ramt forkert siden jeg begyndte at følge disse retningslinjer:

1. Vælg en rund vandmelon

Har du lagt mærke til at der både er aflange og runde vandmeloner? De kæmpestore aflange, er ofte mindre søde, og mere vandede. Så vælg de runde meloner, frem for de lange (høhø).
2. Vælg vandmeloner med gule pletter
En stor gul plet betyder at vandmelonen har ligget på jorden, og derfor har haft et større rodnet. Det betyder mere næring til melonen, så den smager af mere.
3. Vælg en vandmelon med en vissen stilk

Hvis stilken for enden af meloner er tør og vissen, betyder det at den har fået mulighed for at modne, INDEN den blev plukket.

4. Melonen må ikke lyde “hul”
Når du banker på vandmelonen, så må den ikke lyde hul, og den må overhovedet ikke være blød eller eftergivende. Den skal være hel hård. Så er den nemlig sprødt hele vejen igennem.

5. Vælg en kernefri melon
Fordi livet er for kort til kerner.

2 Comments

  1. Simone den 9. august 2018 kl. 10:24

    Vandmelonen skal da netop lyde hul, når man banker på den – ellers er den grumset/grynet inden i 😁

    • nikolaj den 11. august 2018 kl. 16:53

      Så tror jeg vi har forskellige fornemmelser af hvad “hul” er for en lyd 😀 Den må i hvert fald ikke være eftergivende!

Efterlad en kommentar