Skip to content

Pulled Beef

Pulled beef kan bedst beskrives som pulled pork, der er gået level up. Det er absurd lækkert, mørt, smagfuldt, og proppet med gains! Og her får du min opskrift på en trukket ko, der ikke er død forgæves.

1,5 kg oksesteg (fx spidsbryst, tværreb eller bov)

2,5 spsk havsalt
2 tsk peberkorn
1 spsk brun farin
1,5 spsk paprika
0,5 spsk røget paprika
2 tsk sennepspulver
1/2 spsk hvidløgspulver
1 spsk barbecuekrydderi
1/2 spsk tørret chili
1 tsk cayennepeber
2 tsk tørret timian

  1. Alle krydderier knuses med en morter (YAY!), eller i en minihakker (buuuh!). Kødet gnides godt ind i “rubben” (rub ~ at gnide), og pakkes ind i sølvpapir. Måske du får noget rub til overs. Gem det. Nu skal kødet hvile 12 timer på køl.
  2. Kødet tilberedes 12 timer i ovnen ved 100 grader, over et fad med lidt æblejuice, så den ikke steger tør. Husk at refille.
  3. Til sidst skrues op på ca. 180 grader (eller smid stegen på grillen), indtil krydderibarken er mørk og sprød. Lad hvile i 10 minutter, inden den rives, flås eller hakkes fra hinanden. Enjoy.

På billedet er den serveret i en burgerbolle med tzatziki, og en kick ass barbecuesovs. Den består af lige dele ketchup og æblecidereddike, der er smagt til med dijonsennep, engelsk sauce, røget paprika, tabasco og honning, hvorefter alt sammen har fået et opkog.

pulledbeef

Ingen kommentarer

  1. Den ultimative burger | Guns og Glutes den 8. august 2015 kl. 11:17

    […] færdige. Man godt smøre sine bøffer med en barbecuesauce (du finder en god opskrift på denne side), men har man fået fat i noget godt oksekød, som hakket angus, synes jeg blot de skal have lidt […]

Efterlad en kommentar