Pizzakuren, Uge 3 – Du bliver ikke hvad du spiser

Jeg havde ikke troet at det ville blive en udfordring at tabe mig for hurtigt på Pizzakuren, men denne uge er kropsvægten lige faldet hurtigt nok. Således var morgenvægten i dag 83,5 kg, kontra 84,6 kg for en uge siden. Det var godt nok efter en episk skider, men jeg tænker alligevel at jeg skal spise lidt mere, så det vægten ikke falder for hurtigt fremadrettet.

Men det er jo et luksusproblem, og passer glimrende overens med at jeg skal grille med glimrende mennesker i aften, og passende kan tage en refeed dag – jeg bruger som bekendt ikke “cheat” days, da jeg hverken er fan af forbud, eller patologisk overspisning.

Og det bringer mig til et andet emne jeg godt kunne tænke mig at snakke om – nemlig opfattelsen af, at “du bliver hvad du spiser”.

Nej du gør ej. Du bliver HVOR MEGET du spiser. Du kan spise pizza hver dag og blive slank, og du kan spise pizza hver dag og blive tyk. Det handler udelukkende om mængderne.

Og det er netop det, der er mit budskab med pizzakuren. Ikke at du SKAL spise pizza hver dag for at tabe dig, men at du KAN. Ja, du kan faktisk spise alle fødevarer du kan komme i tanke om, og stadig tabe dig – så længe du spiser dem i de rette mængder.

Og hvad er så de rette mængder? Ja, det afhænger selvfølgelig af dit energiforbrug. Men jeg har fået mange henvendelser omkring hvordan jeg passer min daglige pizza ind i min dagskost, hvorfor jeg gerne vil dele et eksempel på mit madindtag for en gennemsnitlig dag:

Morgen
50 g Bodylab Whey 100
150 ml minimælk
200 g isterninger
= 42 g protein, 260 kcal

Frokost
125 g makrel i tomat
1 stort æg
1 skive gulerodsbrød
1 æble
=  25 g protein, 500 kcal

Middag
150 g laks/kylling/okse
300-400 g bønner
100 g cherrytomater
100 ml whiskysovs
1 appelsin
= 40 g protein, 540 kcal

Efter træning
50 g Bodylab Whey 100
150 ml minimælk
200 g isterninger
= 42 g protein, 260 kcal

Aftensmad
1 Coop pizza med mozzarella og skinke
60 g frisk mozzarella
100 g cherrytomat
= 50 g protein, 880 kcal

Inden sengetid
500 g Cheasy skyr med limesmag
= 47 g protein, 300 kcal

I alt
~250 g protein, ~2750 kcal

Så i praksis har jeg mere eller mindre bare “gjort plads” til pizzaen ved at skifte min morgenmad ud med en proteinshake, og droppet fløde, frugt og chokolade fra min godnatskyr. Men jeg spiser varieret inden for den samme overordnede struktur, og der er altså ikke to dage der ser ens ud.

Alligevel synes jeg det tjener som et fint eksempel på at man sagtens kan få plads til de ting man godt kan lide (i mit tilfælde små 1000 kalorier fra pizza), og stadig få dækket sit behov for frugt, grønt og protein.

Det var alt for denne gang – vi ses i næste uge 😉

Efterlad en kommentar