Hvorfor er du bange for julemaden?

Af Nikolaj Bach Nielsen

På Facebooksiden skrev jeg forleden følgende:

Helt forudsigeligt er facebook mm, allerede gået amok i “bliv slank til jul” projekter. Og som sædvanlig skyder de helt ved siden af målet.

Slap nu af, og æd de fucking æbleskiver hvis du har lyst. Du bliver ikke fed mellem 1. december og nytår, du bliver fed mellem nytår og 1. december.

Nu vil jeg lave biceps curls og drikke en nisseøl.

Og det synes jeg egentlig det var relevant at knytte et par ekstra ord til. For  udover alle “sådan tager du ikke på til julefrokosten/sådan bager du julekager af selleri/sådan kommer du gennem julen uden diabetes”-artiklerne, synes jeg også at støde på mange mennesker, der er bekymrede for at blive tykke i december. Også blandt trænende folk, der jo nok er de primære læsere af denne blog.

Fraset at hvis man er fysisk aktiv (hvilket man lige meget hvad bør være året rundt) så bliver man ikke fed i december, og at det desuden er den tid på året hvor man har færrest lejligheder til at vise sin sixpack frem, så undrer jeg mig stadig over denne bekymring. Hvis man ikke ønsker at spise konfekt, fordi man fx vil smide noget fedt, så lad være. Hvis ens omgivelser ikke respekterer et nej tak til æbleskiver, så må det være deres problem. Men det tror jeg slet ikke er problemstillingen for langt de fleste.

Jeg tror problemet er at folk har lyst til julemaden, men de er bange for at den skal ødelægge deres fysiske form. Denne opfattelse af julemad, som noget der har vidtrækkende konsekvenser for ens udseende og sundhed, er nok noget der er hjulpet godt på vej af tåbelige tiltag, som nævnt i fb-opslaget, der snarere fremmer madfrygt end sundhed. Men nok om det.

En opfordring herfra: I stedet for at gøre julemaden til noget, der er skadeligt for din træning, så gør den til noget der gør gavn. Ergo: træn som et fucking monster i december! Der er endda juleferie, så der er masser af tid til at ligge en ekstra indsats i squatracket, og sørge for at andelår bliver til mandelår (eller kvindelår, men det rimer ikke). Æd alt den and og flæskesteg du har lyst til, og brug brændstoffet til hårde træninger, med masser af volumen. Det er noget af en bedrift at blive fed, hvis man forbrænder 5000 kcal om dagen. Der er aldrig nogen, som er kommet til at ligne et udyr, uden at spise som et. Hvis du træner derefter har du en bedre og stærkere fysik efter december, end du havde før. Gains <3

God jul røvhuller! Må jeres squats være dybe, jeres flæskesvær sprød, og jeres glutes enorme.

julegains

Efterlad en kommentar