Den ultimative burger

I forlængelse af indlægget om “rigtig mad”, kommer der her en opskrift på noget, der sagtens kan indgå i en ellers sund og varieret kost. I går stod den nemlig på awesome burgere på grillen. Det var selvsagt enormt lækkert. Derfor ville jeg selvfølgelig også være et skarn, hvis ikke jeg delte opskriften på den perfekte burgerbøf.

1 kg hakket oksekød (ikke alt for magert)
mellemlagret cheddar
rå løg i tynde skiver
syltet drueagurk
tomat
salatblade
1/5 dl chilimayo
ristet bacon
4-5 store burgerboller
havsalt
friskkværnet sort peber
engelsk sauce

  1. Kødet skal saltes nogle timer i forvejen, så bliver kødstrukturen mørnet, og saltet trænger ind i kødet, i stedet for at det kun er skorpen der tager smag. Normalt former folk bøfferne ved at ælte kødet sammen, og så lave bøffer ud af det. Don’t! I stedet “ruller” du farsen sammen i en pølse, hvor fibrene, der er kommet ud i samme retning fra kødhakkeren, alle sammen løber på langs. På den måde kommer du til at bide ned mellem fibrene, så bøffen falder fra hinanden, og smelter på tungen. Aldrig mere seje bøffer! Pak “pølsen” ind i film, og tag den ud af køleskabet et par timer inden bøfferne skal steges, så de ikke kommer kolde på grillen.
  2. Bøfferne skæres ud på tværs af kødpølsen, og flades ud. Jeg laver 4-5 store bøffer ud af et kilo fars. Bøfferne krymper sammen når de kommer på grillen, så derfor skal de være godt flade. Af samme grund skal de også være lidt tyndere på midten, end i kanten – så bliver den færdige bøf lige tyk over det hele. Krydr med lidt ekstra salt og peber.
  3. Steg bøfferne på grillen, først over direkte varme. Lad den ene side blive godt stegt inden du vender bøffen, ellers falder den let fra hinanden. Når begge sider er blevet brunede, sætter du bøfferne over på indirekte varme (altså hvor der ikke er kul), kommer cheddar på toppen, og sætter låget på grillen. Når osten er smeltet er bøfferne færdige. Man godt smøre sine bøffer med en barbecuesauce (du finder en god opskrift på denne side) lige inden man tager dem af grillen, men har man fået fat i noget godt oksekød, som hakket angus, synes jeg blot de skal have lidt engelsk sauce.
  4. Server i letristede burgerboller, der er smurt med chilimayo. Du kan lave din egen mayonnaise, som du smager til med tabasco og stødt, tørret chili. Hvis du selv vil bage dine burgerboller, er der nogle lette og luftige i denne opskrift.
burger

Ingen burger er komplet uden en kold øl. Og fordi jeg er rebel valgte jeg endda en hvedeøl, med gluten!

burger3

Så. Mange. Gains!

20150807_193134

Og fordi det her er min blog, og jeg kan gøre som jeg vil, kommer der også lidt hundebilleder fra selvsamme burgeraften <3

huan

Dyremishandling?

huan1

Heldigvis endte det alt sammen godt.

huan2

Ingen kommentarer

  1. Sliders/miniburgers | Guns og Glutes den 17. oktober 2015 kl. 21:26

    […] Vil du have nærmere instruktion i hvordan du kan lave din burger, så tjek opskriften på Den Ultimative Burger. Vil du bage dine egne små sliders-boller, så kan du bruge opskriften herfra – lav blot 20 […]

Leave a Reply Cancel Reply