Cheesecake med mangopuré og mørk chokolade

cheesecake2

Af Nikolaj Bach Nielsen

Jeg eeeelsker cheesecake. Sådan som i ægte kærlighed, bare endnu mere. Så i går stod den altså på en dødlækker cheesecake til aftensmad (sue me!). Den er både cremet, fyldig og sund, og så mætter den ret meget. Jeg kunne ikke engang spise hele kagen 🙁

1 kg Thise skyr
200 g Philadelphia (ikke light)
5 æg
korn af 2 vanillestænger
1-2 limefrugter
1 nip salt
sødemiddel
1 moden mango
2 blade husblas
30 g mørk chokolade

  1. Pisk skyr, philadelphia, æg, vanillekorn, limesaft af 1-2 limes, salt, og sødemiddel (efter smag) sammen.
  2. Hæld i en springform og bag cheesecaken ved 180 grader i 50 minutter. Sæt herefter til afkøling.
  3. Purér mangoen med en stavblender og opvarm halvdelen af puréen i en lille gryde. Smelt husblas (der er opblødt 5 minutter i koldt vand) i den varme mangopuré, tilsæt den kolde puré, og stil til afkøling i 5 minutter.
  4. Overhæld forsigtigt cheesecaken med mango, og stil på køl indtil puréen er stivnet (1-2 timer). Overhæld med smeltet mørk chokolade inden servering.

cheesecake

cheesecake1

Ingen kommentarer

  1. JakobS den 13. december 2015 kl. 11:01

    Jeg har prøvet to gange, men begge gange er den blevet alt for våd. Det nærmest driver i bunden af springformen.
    Hvad gør du for at undgå det – eller det er måske meningen?

    • Nikolaj den 13. december 2015 kl. 20:25

      Det er ikke så galt når jeg laver den. Bruger du Thise skyr? Den er noget mere fast, og mindre “vandet” end andre skyrprodukter.

      • JakobS den 13. december 2015 kl. 20:45

        Første gang var det Thise, anden gang kan jeg ikke huske hvad der røg i… smagen fejler ikke noget, men konsistensen lider under al væsken.

        • Nikolaj den 13. december 2015 kl. 20:46

          Hmm, that’s weird. Prøv at skrue lidt op for temperaturen på din ovn, det kan være den varmer mindre end den skal.

          Ellers ved jeg ikke lige hvad det kan være 😉

          • JakobS den 13. december 2015 kl. 20:49

            Anden gang fik den 10 minutter ekstra, for at prøve at afhjælpe væsken… på dine billeder ovenfor ser det også ud som om den er godt fugtig i bunden (ikke at den slags normalt er det store problem :-)).

            Jeg tror bare jeg må i gang med at justere lidt i opskriften og finde noget at “blande skyr’en op” med 🙂



  2. Træningsbrevkassen: Q&A del II | Guns og Glutes den 23. januar 2016 kl. 23:26

    […] 1 rootza eller Kødsovs med masser af grøntsager, pasta og parmesan (Nu har du jo allerede nævnt cheesecake, ellers kunne det meste af sådan en også sagtens være […]

Efterlad en kommentar