Bedre skuldertræning med dette trick

Hvis du vil have runde og brede skuldre, så er du nødt til at lave nogle øvelser med fokus på den midterste del af skulderen.

Incline presses, dips og military presses giver eksempelvis masser af tæsk til skuldrene, men det er primært den forreste del af skulderen, der stimuleres.

Hvis fokus i stedet skal være på sideskulderen, som netop giver det brede og runde look på dine skuldre, så skal det i stedet være øvelser, hvor man har albuen placeret ved siden af kroppen, ud for den midterste del af deltoideus (skuldermusklen) – ikke foran kroppen.

Det kunne være seated db shoulder presses, eller behind the neck press (vist ovenfor).

En klassisk øvelse til formålet er dog lateral raises. Den arbejder mere isoleret med den midterste del af skulderen, og kan nemt bruges til at øge den samlede volumen på skuldrene betragteligt, uden at øge systemisk belastning og restitution særligt meget.

Mange har dog svært ved at mærke sideskulderen arbejde i laterals. Det er ofte fordi de cheater alt for meget, og svinger håndvægtene op, for at kunne anvende tungere vægte end deres styrke tillader – men det er ikke altid årsagen.

En måde hvorpå du i så fald kan forbedre dine laterals, er at udføre dem på nedenstående facon:

Først og fremmest bør øvelsen udføres i et kabeltræk, fremfor med håndvægte.

Det skyldes at styrkekurven i laterals med håndvægte ikke er optimal. Således vil vægten føles med tungere i toppen af bevægelsen, på grund af den lange vægtstangsarm, når armen er strakt ud for kroppen. Det betyder altså at topstyrken bliver en flaskehals for resten af bevægelsen. Men andre ord opnår vi kun et høj stimulus i en meget kort del af bevægelsen.

Det problem eliminerer man med kabler, hvor belastningen er den samme gennem hele bevægelsen.

Et lille trick, som desuden hjælper hvis man har svært ved at aktivere skulderen i laterals er at vikle et band om skulderen, til at holde skulderbladet nede.

Mange har nemlig tendens til at trække skuldre op under ørerne, når de laver laterals, og dermed flytte noget af fokus over på nakken – specielt hvis de er vant til at cheate, eller ikke kan finde ud af at trække gennem albuen.

Med et band fikseres skulderen, og du sikrer at bevægeudslaget kun foregår i skulderleddet. Et simpelt trick til god teknik i laterals.

Læs også: Er mere ømhed = bedre resultater?

 

Vil du gro som ukrudt – uden krudt? Så læs mere om mit 6-ugers online forløb med personlig træning, “UKRUDT”, og få en uforpligtende samtale. Hvad venter du på?

 

Efterlad en kommentar