Året der gik – Nikolaj Bach

Så lakker 2018 mod enden, og det er vanen tro tid til at gøre status på året der gik.

Tænke tilbage på hvad man har opnået, og ræsonnere over hvad man kan gøre anderledes fremover.

Jeg er ikke meget for at snakke om nytårsfortsæt. Det bedste tidspunkt at arbejde på dine mål og vaner er (stort set) altid nu.
Men hvis nytåret kan være din anledning/motivation for at indføre realistiske vaneændringer, og opnå de mål du går og drømmer om, så har jeg ikke noget som helst negativt at sige om det.
Så held og lykke med dine mål i 2019, store som små!

Og tak fordi du følger med, og gider lytte til mine nørderier og min formidling af træning og sundhed.

På den front er der sket en del, så jeg tænkte nytåret var en god anledning til at lave en opsamling på nye tiltag og nyheder i 2018 – en lille opsamling for dig der følger med.

1. Pizzakuren i medierne

I foråret kastede jeg mig over projektet Pizzakuren.
Jeg ville vise at jeg kunne spise en pizza hver dag i 6 uger, og stadig tabe fedt – fordi jeg var i et kalorieunderskud.

Det var for mig et opgør med moderne restriktive slankekure, der forbyder gluten, sukker, mælk, fastfood (indsæt selv flere syndebukke for overvægt), og som fjerner fokus fra det er der er vigtigt:

Nemlig at være i kalorieunderskud, med en tilgang som der rent faktisk er realistisk at følge for dig.

Og jeg endte med at smide ~3 kg fedt på de 6 uger. Det burde jo ikke overraske at man taber sig ved at være i et kalorieunderskud, men alligevel var der flere, der samlede op på historien. Blandt andet B.T. og Nordjyske.

Desværre blev det lidt kommunikeret (særligt i førstnævnte) som om man skulle spise pizza hver dag for at tabe sig, hvilket jeg ellers eftertrykkeligt havde forklaret ikke var tilfældet.

Men at man kan spise pizza hver dag og tabe sig – samtlige madvarer der findes kan nemlig være en del af en kost for vægttab. Det handler om mængder.

Du kan læse min beretning om projekt Pizzakuren her.

2. UKRUDT – online forløb

Jeg lancerede også mit online forløb, UKRUDT.

Jeg har også tilbudt personlig træning online tidligere, men nu er konceptet bliver strømlinet og systematiseret, så det primært er rettet mod folk, der vil bygge muskelmasse eller tabe fedt, ved hjælp af styrketræning – under mottoet “gro som ukrudt – uden krudt”.

Hvis du ikke har nogen erfaring med styrketræning er forløbet altså for avanceret til dig. Hvis du ønsker at benytte doping er det heller ikke mig, der skal være din coach.

Hvis du derimod har nogen erfaring med styrketræning, men ønsker at forbedre dine fysiske resultater, så vil jeg gerne hjælpe dig.
Du kan læse om mit online forløb her, eller se mere i nedenstående video.

(PS: Tjek lige marketing-svanen. Det er next level marketing. Jeg var i virkeligheden voldsomt bange for at svanen ville brække min arm. Alle ved svanen kan brække din arm!)

3. Podcast – Mad & Muskel

Med min passion for nørderier om træning og ernæring, var det vist også kun et spørgsmål om tid, før jeg lancerede en podcast, og det har jeg så gjort.

I podcasten Mad & Muskel fortæller jeg om træning og kost – og alt det imellem.
Den indeholder både praktiske anbefalinger, såsom hvor mange gentagelser du bør lave for muskelvækst, men også mere avancerede emner, såsom hvordan YOYO-diæter påvirker fedtlagringen.

Mad & Muskel er indtil videre udkommet i 6 episoder, som du kan lytte til lige her.

4. Gæste-podcast hos Jacob Beermann – Myter om styrketræning for kvinder

Jeg gæstede også Jacob Beermanns glimrende podcast Stærk & Smertefri, hvor jeg var inviteret ind til en snak om et af mine yndlingsemner (som jeg også holder foredrag om) – nemlig styrketræning for kvinder.

Jeg synes vi fik optaget en ret god episode, og den kom da også op at ligge som nummer 1 på iTunes liste over populære sundhedspodcasts.

Du kan lytte til podcasten her, eller se episoden på Youtube, nedenfor:

5. Evidensbaseret Ernæring – med Morten Elsøe og undertegnede

Jeg har også startet et samarbejde med en af de, i mine øjne, allerdygtigste sundhedsformidlere. Og det er et samarbejde jeg ikke kan få hænderne ned over – det bliver helt vildt godt!

Morten Elsøe og undertegnede tilbyder nemlig kurset Evidensbaseret Ernæring i 2019 – et lynkursus med fokus på madmyter, hvor vi lærer folk at skelne skidt fra kanel i ernæringsdebatten.

Det henvender sig både til dig, som vil have udbygget din viden om ernæring i dit arbejde med klienter og patienter, eller dig som er faret vild i sundhedsdebatten, og gerne vil have ro på kosten igen.

Du kan læse mere, og bestille en plads på kurset her.

Samarbejde med Fisker-performance

Jeg har også slået pjalterne sammen med Fisker-performance!

Steffen og jeg har længe sparet sammen rent fagligt, og Steffen er en af mine ældste venner (altså en af dem, jeg har kendt længst – Steffen er omtrent på alder med mig, så han er altså super ung), så det er på høje tide at vi nu samarbejder!

Udover at fungere som træner hos Fisker-performance, har jeg også fået rollen som content-ansvarlig. Det vil sige at jeg står for vores indhold online, og er planlægger på en masse nye tiltag.

Det passer mig selvsagt enormt godt, da jeg brænder for vidensdeling og at formidle træning og sundhed, på en måde som rent faktisk gavner folk – og at rydde op i de mange myter, der findes på disse områder.

Som et led i dette har vi startet podcasten Træningstimen – en podcast for dig, der vil vide mere træning, og få omsat træningsvidenskaben til praktiske råd, som du kan bruge med det samme.
Første episode, “myter om squat”, er allerede oppe, og du kan lytte til den her.

2018 recap

2018 blev altså året, hvor jeg gik fra at arbejde på egen hånd, til også at være en del af flere samarbejder.

Jeg har faktisk aldrig været fastlåst på at ville være 100 % selvstændig – men det er vigtigt for mig at arbejde sammen med folk jeg kan stå inde for, hvor vi sammen løfter hinandens niveau, og hvor vi deler samme vision for branchen.

Og sammen med de allerbedste mennesker inden for sundhedsformidling og personlig træning, kan jeg godt love at barren er sat højt for niveauet i 2019!

Godt nytår fra mig!

Har du brug for min hjælp til at få succes med træningen og kosten i 2019? Så kontakt mig her, og få en uforpligtende samtale.

Efterlad en kommentar